Šumoborci

Šumoborci su program edukacije i sadnje stabala kroz koji svatko može posaditi stablo i učiniti nešto dobro za sebe i okoliš. Program se bazira na cjelovitoj edukaciji djece i mladih kroz aktivno učenje i praktično djelovanje.

Ciljevi programa Šumoborci

  • Širom Hrvatske, kroz obrazovne institucije, educirati djecu i mlade o važnosti šuma, učincima klimatskih promjena, zaštiti prirode i vlastitoj odgovornosti za čovjekov okoliš.
  • Kontinuirano organizirati pošumljavanja, obnavljati i povećavati šumski fond te osvješćivati građane, prvenstveno mlade o učincima klimatskih promjena na šume i okoliš te o važnosti šuma za ljude te cjelokupni biljni i životinjski svijet.
  • Poticati djecu i mlade na volonterstvo, brigu za zajednicu i okoliš. Uz interaktivne edukativne radionice, sudionici programa mogu sudjelovati i u organiziranim akcijama pošumljavanja kojima će se obnavljati šumske površine stradale od učinaka klimatskih promjena (oluje, nametnici, suše, požari, poplave...).
Šumoborci zelenije budućnosti tvorci

Dosadašnji rezultati edukacija u projektu CO2MPENSATING BY PLANTING

Projekt je počeo u studenom 2021.

Edukacija šumoborci

CO2 kalkulator

Ljudi poput tebe kreću u akciju prema svjetlijoj budućnosti u Europskoj uniji. Iznesi svoje mišljenje, informiraj se i poveži na web stranici zajednoza.eu

Kalkulator je izrađen uz potporu Ureda Europskog Parlamenta u Hrvatskoj

Pokreni CO2 kalkulator
pošumljavanje