O nama

Iza ovog programa stoje tri partnera koji sinergijski, svatko iz svoje domene, doprinose razvoju i realizaciji. Dosadašnja uspješna suradnja na brojnim društveno odgovornim projektima, od kojih je najpopularnija Boranka, jamstvo su uspješnosti i ovog projekta.

hearth logo

HEARTH thinking&doing

HEARTH thinking&doing je tvrtka osnovana s ciljem provedbe programa CO2MPENSATING BY PLANTING te drugih programa povezanih s pozitivnim učincima na prirodu i društvo. Osim navedenog programa, tvrtka se bavi osmišljavanjem i provedbom neprofitnih kampanja i kampanja s područja društveno odgovornog poslovanja koje će prvenstveno biti na korist okoliša i zajednice. Osnivači tvrtke su istinski zaljubljenici u prirodu te renomirani i višekratno nagrađivani stručnjaci u području marketinga, dizajna i project managementa. Idejni su začetnici kampanje Boranka, najnagrađivanije neprofitne kampanje u Hrvatskoj i čitavoj regiji.

savez izviđača hrvatske logo

Savez izviđača Hrvatske

Savez izviđača Hrvatske najveća je organizacija za djecu i mlade u Hrvatskoj i najveća volonterska organizacija u Hrvatskoj. Volonteri Saveza izviđača Hrvatske godišnje odrade i zajednici poklone više od 300 000 volonterskih sati, što je 10% od svih volonterskih sati odrađenih u Hrvatskoj. Savez izviđača Hrvatske važan je dio velike svjetske izviđačke obitelji, najveće organizacije za djecu i mlade u svijetu, koja okuplja više od 50 milijuna aktivnih članova širom svijeta.

hrvatske šume logo

Hrvatske šume

Hrvatske šume su društvo koje gospodari šumama i šumskim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske. Šume su zbog velikih i za život ljudi posebno važnih vrijednosti općekorisnih funkcija, te izravnih gospodarskih koristi od proizvodnje drvne mase, proglašene dobrom od interesa za Republiku Hrvatsku, čime uživaju osobitu državnu zaštitu. Misija i ciljevi gospodarenja Hrvatskih šuma d.o.o. su što bolje i kvalitetnije gospodarenje povjerenim resursom na dugi rok. Pritom je potrebno zadovoljiti želje, potrebe i očekivanja svih zainteresiranih strana: države kao vlasnika, kupaca, drvoprerađivača, dobavljača, vlastitih zaposlenika, lokalnih samouprava i najšire javnosti. Šumarska struka u Hrvatskoj postoji već više od dva i pol stoljeća i u gospodarenju šumama primjenjuje princip održivosti. To znači da se iz šume uzima manje drvne mase nego što je priraste, čime se ne ugrožava opstojnost šume niti narušava prirodna ravnoteža. S obzirom na globalne klimatske promjene, šume postaju sve bitniji čimbenik u ublažavanju posljedica klimatskih promjena.